Categorieën
Schrijfsels

Go your own way

Twee jaar geleden zat ik vast. Ik zat in de laatste fase van mijn academische studie – alles ging prima maar toch knaagde er iets. Ik hikte op tegen het verwachtingspatroon van de academische wereld, ook omdat ik ergens wist dat het niet mijn pad was. Gelukkig gaf mijn scriptiebegeleidster mij goed advies: “Over vijf jaar ben je pas waar je wilt zijn. Het komt wel goed.”

Op dat moment besefte ik dat ik vrij was om mijn eigen leven in te vullen. Om werk te doen dat ik leuk vind, om dingen te doen buiten mijn comfort zone, om elke dag weer nieuwe mensen te ontmoeten. Waarom ik dit met jullie wil delen? Ik wil jullie inspireren om datgene te doen waar jouw passie ligt. Ik werk 60 uur per week, maar krijg daar meer energie van.

Van mijn eigen werk als Young Professional (ik ben communicatieadviseur) krijg ik veel energie. Ik houd ervan om concrete resultaten te boeken en daardoor ook te groeien als persoon. Maar ik ga een stap verder. Niet uit tomeloze ambitie, maar de ambitie om het heft in eigen hand te nemen en mijn verantwoordelijkheid voor dingen te nemen.

Jonge getalenteerde mensen wil ik een podium geven. Ik houd niet van abstracties. Om dit na te streven ben ik bestuurslid bij het landelijke jonge ambtenaren netwerk Futur, geef ik leiding aan 30 man binnen de stichting Jonge Historici en ben ik oprichter en organisator van een netwerkborrel voor Generatie Y vrouwen in Leiden. De eerste twee waren al bestaande initiatieven, de derde komt voort uit mijn eigen drive. Met de Leidse Praatjes netwerkborrel wil ik jonge vrouwen met elkaar verbinden en inspiratie geven om het beste uit de eigen carrière te halen.

De eerste twee waren al bestaande initiatieven, de derde komt voort uit mijn eigen drive. Ik wil jonge vrouwen met elkaar verbinden en inspiratie geven om het beste uit de eigen carrière te halen.

Bestaat iets nog niet in de eigen woonplaats? Doen we het toch gewoon zelf!

Het momentum is NU om een stapje verder te gaan, uit je comfort zone te stappen, dingen aan te pakken die je nog niet kunt, meer te geven dan nodig. Voor mij kost dit geen energie, maar krijg ik juist weer nieuwe kracht en inspiratie.

Mijn droom? Door mijn eigen weg te gaan, anderen ook te inspireren.

Deze column verscheen eerder op ilife.nu.