Categorieën
Initiatieven Media Programma's

De nieuwe Leidse Top 50

Op internationale vrouwendag is in Leiden een nieuwe TOP50 gepresenteerd van vrouwen die opvallen omdat zij op allerlei manieren het verschil maken in de stad. Uit meer dan 150 aanmeldingen is de nieuwe groep geselecteerd. Ik was dit jaar onderdeel van de selectiecommissie.

De Leidse Top 50 in 2022

Op internationale vrouwendag is in Leiden een nieuwe TOP50 gepresenteerd van vrouwen die opvallen omdat zij op allerlei manieren het verschil maken in de stad. Uit meer dan 150 aanmeldingen is de nieuwe groep geselecteerd. Zij zijn actief in verschillende sectoren waaronder vrijwilligerswerk, onderwijs, overheid, cultuur en het bedrijfsleven. De lijst is geen ranglijst, maar bedoeld als podium om de vrouwen een gezicht te geven en zo aandacht te genereren voor de organisatie, het initiatief of bedrijf waar ze voor werken. Op die manier kunnen ze nog meer verschil gaan maken.

Kirsten Zitman, ambassadeur van de eerste TOP50, droeg haar taak over aan niet één maar twee nieuwe ambassadeurs. Zitman: ‘Met heel veel genoegen en trots draag ik het stokje over aan twee nieuwe toppers: Debbie Helaha (voorzitter COC Leiden) en Reanne van Kleef (journalist, ondernemer en topsport coördinator). In 2022 en 2023 zullen zij het gezicht zijn van de TOP50 en de oude en nieuwe groep met elkaar verbinden. Ik hoop op weer veel mooie nieuwe contacten, gesprekken en initiatieven.’

De selectiecommissie bestond voor deze editie naast mijzelf uit Jenny Bruin, Harriette Verwey, Remke Verdegem, Gertru Diender, Angela van Steijn, Hanneke de Winter en Kirsten Zitman.

Maak kennis met de Leidse Top 50 uit 2020 en 2022.