Categorieën
Schrijfsels

Kort verhaal: De terugkeer van de komeet

In februari 2023 verschijnt De Komeet – een bundel speculatieve verhalen van Nederlandse schrijvers van kleur. Geïnspireerd door het sciencefictionverhaal The Comet uit 1920 van W.E.B. Du Bois verhouden de schrijvers zich tot het Nederland van nu. Mijn bijdrage, ‘De terugkeer van de komeet’, gaat over een dystopische nabije toekomst waar een Chinees-Indisch stel zich bezint over hun recente remigratie en hun zoektocht naar wie ze willen zijn.

De terugkeer van de komeet speelt zich af in een nabije dystopische toekomst waar een niet meer zo jong Indisch stel ‘ga terug naar je eigen land’ in de praktijk brengt. Ze besluiten hun heil te zoeken in overstroomd en mistig Jakarta waar het ook niet pluis is. Daar moeten ze de geesten uit het verleden onder ogen komen en kiezen wie ze willen zijn. 

De Komeet verschijnt bij De Geus. Lees hier:

De prachtige bundel is breed verkrijgbaar. Vraag bij je lokale boekhandel naar een exemplaar!