Categorieën
Initiatieven Media

De Leidse Top 50

Samen met Jenny Bruin heb ik dit project opgezet in de aanloop naar 8 maart 2020. De lijst laat 50 vrouwen zien die het afgelopen jaar in Leiden het verschil hebben gemaakt. De lijst geeft geen ranking maar zichtbaarheid aan vrouwen in tien verschillende categorieën.

Voor de samenstelling van de lijst heeft de jury gekeken naar vrouwen die door hun activiteiten in Leiden het afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt. Daarnaast is er expliciet gekeken naar een divers samengestelde lijst in leeftijden en sectoren. De jury van ‘wijzen’ bestond uit Marleen Hogendoorn, Carolien Stolte, Pim van Vliet, Angela van Steijn , Gemma Lago , Hanneke de Winter en Fien van Rossum.

Foto: Emile van Aelst

De eerste editie van de Leidse Top 50 is bekend gemaakt op Internationale Vrouwendag 2020. Wethouder Marleen Damen nam de lijst met namen in ontvangst.

Eén van de vrouwen verkozen tot Ambassadeur van de Leidse Top 50, editie 2020.  De keuze is gevallen op Kirsten Zitman, directeur van iDoe. Zij zal de verbindende rol die ze al heeft in Leiden ook inzetten als Ambassadeur van de Leidse Top 50.

De volledige lijst is hier te vinden.

Foto: Emile van Aelst

In de media: