Categorieën
Initiatieven Media

#LUMChelden

De actie #LUMChelden ondersteunde de zorgprofessionals in het LUMC tijdens de Coronacrisis én de Leidse horeca.

De actie #LUMChelden ben ik gestart samen met mijn nichtje Mei Lin Go. Tijdens de Coronacrisis hadden de zorgprofessionals in het LUMC het extra zwaar: door de grote toestroom van patiënten met zwarte symptomen. Het doel van de actie was het IC-personeel in de frontlinie extra te ondersteunen door goede voeding te verzorgen. We hebben een tiental lunches en diners verzorgd voor 120 professionals per shift. Hiervoor hebben we een particuliere crowdfunding gestart om dit te financieren en kregen we ondersteuning uit diverse fondsen. Daarnaast was de samenwerking met lokale ondernemers heel belangrijk. Het mes sneed daarmee aan twee kanten: ook de noodlijdende Leidse horeca werd ondersteund door dit initiatief.

De lokale media schreven over de actie die we samen met MBO71 en Kasteel Oud Poelgeest opzetten: